(+389) 47 229 077 info@stentongradba.mk Пон - Саб: 08:00 - 16:00

Насипна брана со придружни објекти "Отиња" Општина Штип

Со проектот е предвидено да се изгради камено земјена брана со централно глинено јадро со висина од 33 метри. Браната ќе има опфат од 120 хектари и можност за собирање на три милиони кубни метри вода. Таа ќе се полни од целото сливно подрачје на Отиња, а околу неа ќе има и пешачка патека.

Информации

  • Клиент: Министерство за транспорт и врски
  • Датум на изведба: 06.03.2021
  • Категорија: Тековни проекти
© 2021 Стентон Градба. All Rights Reserved.
web by kara5.