(+389) 47 229 077 info@stentongradba.mk Пон - Саб: 08:00 - 16:00

Реконструкција и доградба и на Мост над градска река на ул. Трајко Николоски за потребите на Општина Прилеп

Извршено е бушење на |78 АБ колови со должина од 13,00м и дијаметар од 800mm, нивно армирање и бетонирање. Поставени се 4 надколови греди, 4 АБ платна, 4 належни греди, 126 АБ мостовски носачи и АБ плоча со d=20cm. Направено е соодветно одводнување и поставување на хидроизолација на мостот и негово асфалтирање.

Мостот е со должина од 24 метри и ширина од 22 метри. Има 4 коловозни ленти, секоја со широчина од 3.5 метри. Од двете страни има пешачки патеки широки 2.5 метри и велосипедски патеки од по 1.5 метри

Информации

  • Клиент: Општина Прилеп
  • Датум на изведба: 09.05.2019
  • Категорија: Завршени проекти
© 2021 Стентон Градба. All Rights Reserved.
web by kara5.